Lorelei – het begin

Lorelei is er gekomen via de fascinatie rond water en het leven daarrond. Een druppel water kan zoveel teweeg brengen, net zoals aanraking dat kan. Een schouderklop, een kneep in de hand; simpele gebaren versterken de mens.

De kracht van geuren en aanraking is iets wat mij al sinds prille leeftijd fascineert.

Als kind al gaf ik mijn mama al voetmassages en vond ik het heerlijk om met allerlei geuren te experimenteren. Door in aanraking te komen met tieners via mijn job merk ik des te meer dat rust en zorg voor lichaam en geest krachtige wapens zijn.

Van aromatherapie tot massage

Pas sinds het effect van aanraking via massage op mijn hooggevoelige dochtertjes besluit ik me te gaan verdiepen in aromatherapie, yoga, ayurveda, kruiden en massages. Na veel omzwervingen en stapels literatuur besluit ik te leren hoe natuurlijke cosmetica te maken en zo wordt de interesse in kruiden en aromatherapie verder aangewakkerd. De combinatie met massage volgt vanzelf. Ook workshops rond natuurcosmetica of massage worden gegeven op locatie.

Met Lorelei wil ik de mensen de kans te geven tot zichzelf te komen en als herboren naar buiten te stappen. Na een kort gesprek over wat je verlangt –pijnbestrijding, ontspanning, energie – ga ik aan de slag met een eventueel aromatherapeutische behandeling die jou letterlijk op het lijf is geschreven. Alle etherische oliën zijn bovendien biologisch en indien gewenst kan ook zelfgemaakte huidverzorgende massageolie op basis van goudsbloem gebruikt worden.

Voetreflexologie

Voetreflexologie werkt holistisch en ondersteunt het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Stress, slapeloosheid, uitputtingsverschijnselen, vermoeide darmen, … zijn allemaal vervelende kwalen die met een reflexologiebehandeling in balans kunnen worden gebracht. Er wordt altijd met Gewohl of biologische olie gewerkt.